Vuokratyö on yhtä arvokasta kuin muukin työ

Työsuhteen muodolla ei monellekaan työntekijälle ole merkitystä, vaan ratkaisevampaa on se, että tarjolla on helposti löydettävissä olevia mielenkiintoisia työpaikkoja ja että työn tekemisestä saa korvauksen tilillensä palkkapäivänä.

Vuokratyö on yksi tapa tehdä työsuhteista työtä. Vuokratyössä noudatetaan samoja työehtosopimuksia kuin muissakin työsuhteissa. Suora tai vakituinen työsuhde ei ole myöskään pankkilainan ehto, vaan lainan saaminen edellyttää lainanhakijan maksukykyä.

”Henkilöstöpalveluyritykset ovat hyviä ratkaisemaan kohtaanto-ongelmia, löytämään ulkomailta tarvittuja osaajia sekä rekrytoimaan oikeita ihmisiä oikeisiin tehtäviin. Tätä osaamista tarvitaan, jotta suomalaiset yritykset voivat menestyä ja keskittyä ydinliiketoimintaansa.” kertoo Peikko Groupin toimitusjohtaja Topi Paananen.

On myös totta, että suomalaiset työmarkkinat ovat liian jäykät. Paikallista sopimista pitäisi työpaikoilla ehdottomasti lisätä. Sen lisäksi tarvitaan kuitenkin myös erilaisia tapoja tehdä työtä. Tämä on sekä työntekijöiden että työnantajien etu.

Henkilöstöpalveluala on jo vakiintunut ja lastentaudeista ohikasvanut toimiala muiden toimialojen joukossa. Vuokratyöntekijät tekevät sekä yritysten että yhteiskunnan kannalta arvokasta työtä.

Merru Tuliara, toimitusjohtaja
Henkilöstöpalveluyritysten liitto HPL

Lähde: kauppalehti.fi 7.10.2021

Vuokratyö on tärkeää