Yksi keino kohtaanto -haasteen ratkaisussa on yhteistyö

Useaan otteeseen on todettu, että osaavasta työvoimasta on pula. On myös lausuttu enemmän kuin useamman henkilön, yrityksen, järjestön ja poliitikon suusta, että Suomi ikääntyy ja nuoria valmistuu liian vähän työelämän tarpeisiin nähden. Nyt ja tulevaisuudessa. Eikä vain yhdeltä alalta, vaan monelta.

Paljon on puhetta, vähän tekoja

Puhe ei tuota tulosta, paitsi niille, jotka tekevät sitä ammatikseen. Osaajapulan pahetessa keinoja on, mutta päätöksiä ei synny. Ongelma ei kosketa vain työtöntä ja yritystä, joka epätoivon vimmalla yrittää löytää oikeaa osaajaa. Ongelma koskettaa meistä jokaista, sillä vaikutukset kansantalouteemme ovat valitettavan huonot. Emme saa lapsillemme tarpeellisia palveluita, kuten osaavaa tukijaa ja osaavaa opetusalan henkilöstöä varhaiskasvatuksen tai oppilaitosten palkkalistoille. Emme saa ennaltaehkäiseviin palveluihin, joita kipeästi moni perhe kaipaa avukseen, osaavaa henkilökuntaa. Emme saa aikoja lääkäriin, hoitaaksemme lyhyt tai pitkäaikaisia ongelmiamme. Emme pääse tarvittaviin leikkauksiin ajoissa. Emme saa riittävää hoivaa, kun sitä vanhuksena tarvitsemme, koska ei ole riittävästi henkilökuntaa. Lista on loputon ja osin myös lohduton.

Meillä henkilöstöpalvelualalla se näkyy osaavan työvoiman löytämättömyytenä. Meidän fokustoimialallamme teknologiateollisuudessa, metalli- ja konepajatuotannossa se näkyy siinä, että koronan jälkeisiä tilauksia on työn alla, mutta tekijöitä ei löydy. Ei ole löytynyt aiemmin, mutta ei löydy nytkään. Vienti vetäisi, mutta.

Me haemme työntekijöitä muualta, myös EU:n ulkopuolelta. Tulijoita olisi, mutta maahantulon hitaus ei anna mahdollisuutta vastata kysyntään. On vain odotettava, että byrokratia joku päivä poistuisi, toimintatavat digitalisoituisivat ja toiminta ketteröityisi. Sitä odotellessa meidän on tehtävä omassa toiminnassamme ja ajatusmaailmassamme muutoksia.

On ryhdyttävä tekemään yhteistyötä

Hyvä tai huono esimerkki yhteistyön tekemättömyydestä on koronan torjunnassa tekemätön yhteistyö. Miten voi olla mahdollista, että yhteisen haasteen selättäminen ei ole onnistunut vaikkapa siten, että yksityinen sektori olisi voinut ja voisi edelleen, olla mukana testaamassa ja rokottamassa ihmisiä? Edelleen meillä ei kyetä näkemään yhteistä haastetta ja tekemään yhdessä ratkaisuja löytääksemme nopeammin tiemme ulos loputtomalta tuntuvasta tilanteesta.

Meidän yhteinen tulevaisuutemme

Nyt on ryhdyttävä toimiin, jotta työllisyysaste saadaan nousemaan. Vain yhteisesti ponnistelemalla, tekemällä päätöksiä työllisyyden kasvattamiseen, saamalla kaikki mukaan tekemään töitä, voimme turvata tulevaisuuden palvelut kuten hyvinvointivaltiossa on tapana. Tähän tarvitaan päätöstentekohalua ja -kykyä. Se tarkoittaa sitä, että on tehtävä kompromisseja, kuunneltava asiantuntijoita, kyettävä näkemään kokonaisuus sekä ajattelemaan oman edun yli kohti yhteisiä tavoitteitamme. Julkisen ja yksityisen sektorin on kyettävä tekemään yhteistyötä.

Eiköhän aleta hommiin, oteta lusikka kauniiseen käteen ja kauhota yhteistä puuroa.

Nina From
toimitusjohtaja
Ammattilaiset Avuksi Oy